Υλικά

  • 700 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια περίπου 7 λεπτά.
  2. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Πασπαλίστε τα μανιτάρια με το αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν την υγρασία τους, περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και οι άκρες να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί το σκόρδο και να καλυφθούν τα μανιτάρια, 2-3 λεπτά.
  5. Πασπαλίστε τα μανιτάρια με μαϊντανό και σερβίρετε.