Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά panko
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. μαϊντανό αποξηραμένο ή φρέσκο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με μία λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το panko, τη σκόνη σκόρδου, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με ένα πιρούνι ή τα χέρια σας.
  3. Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο προετοιμασμένο ταψί. Σκουπίστε τον με μια χαρτοπετσέτα. Αλείψτε τον σολομό με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με το μείγμα παρμεζάνας, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει στον σολομό. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  4. Ψήστε μέχρι το panko να ροδίσει και ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 12 έως 15 λεπτά.
  5. Μοιράστε το σολομό σε 4 πιάτα. Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού στο πλάι.