Μπορεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγκαστεί να πληρώσει 14 τρισ. δολάρια σε αποζημιώσεις ως ένδειξη παραδοχής των όσων υπέστησαν οι Αφροαμερικανοί για τα 200 χρόνια δουλείας τους; Αυτό τουλάχιστον επιδιώκει ο Ρόμπερτ Λ. Τζόνσον, ιδρυτής της Black Entertainment Television (BET) και πρώτος μαύρος δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, ο επιχειρηματίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε πως «οι αποζημιώσεις θα είναι ένας τρόπος προκειμένου η χώρα να παραδεχτεί τα λάθη της και να εξιλεωθεί για τον φυλετικό ρατσισμό». «Οι Αφροαμερικανοί μέσα στα τόσα χρόνια δουλείας, δεν είχαν πρόσβαση σε σχεδόν 13-15 τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου» τονίζει ο Τζόνσον, «και ως εκ τούτου, αυτή η χώρα οφείλει να τους αποζημιώσει όλους, πλούσιους και φτωχούς χωρίς καμία διάκριση».

Ο 75χρονος πιστεύει πως ένα συνολικό ποσό ύψους 14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ήταν ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό αποζημίωσης για τους δυο αιώνες σκλαβιάς. Μάλιστα, και καθώς στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 41,9 εκατομμύρια μαύροι πολίτες, καθένας θα μπορούσε να λάβει περίπου 333.400 δολάρια.