Τέσσερις πρώην υπάλληλοι της Microsoft κατηγορούν τον Μπιλ Γκέιτς για εργασιακό εκφοβισμό και πρακτικές που κάθε άλλο παρά αρμόζουν στο αφεντικό μιας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κόσμου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένα πρώην στέλεχος της Microsoft που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας ισχυρίστηκε πως «κάθε συνάντηση με τον Μπιλ ήταν μια ευκαιρία για εκείνον να σου φωνάξει και έτσι προσπαθούσα να το αποφύγω». Άλλες πηγές που μίλησαν στο site αναφέρθηκαν στην χαρακτηριστική έκφραση που συνήθιζε να χρησιμοποιεί όταν άκουγε κάτι που δεν του άρεσε: «Αυτή είναι η πιο ηλίθια ιδέα που άκουσα ποτέ» έλεγε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, για να ταπεινώσει άτομα που εργάζονταν για εκείνον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκέιτς φέρεται να απομνημόνευε τις πινακίδες των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι έβριζε εργαζόμενους στη Microsoft όταν εκνευριζόταν μαζί τους.

Επιπροσθέτως, η Μαρία Κλόου, πρώην μέλος του συμβουλίου της Microsoft από το 2009 έως το 2015, είπε ότι «άτομα σαν τον Γκέιτς θεωρούν ότι οι συνήθεις κανόνες συμπεριφοράς δεν ισχύουν για εκείνους» καθώς φερόταν συνέχεια «σαν να ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στο δωμάτιο». Ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς χαρακτήρισε χοντροκομμένα ψέμματα τους ισχυρισμούς της Κλόου.

Πάντως, υπήρξαν και μερικοί εργαζόμενοι στη Microsoft που υπερασπίστηκαν τον Γκέιτς. Μία εξ αυτών ανέφερε ότι «φωνάζει σε όλους το ίδιο» και ότι η ίδια εκτιμά την ευθύτητά του αλλά κάποιοι μπορεί να βρίσκουν το στιλ του λίγο «φοβιστικό». «Είναι απλώς ένα αδέξιο πλάσμα σε ό,τι έχει να κάνει με τις κοινωνικές επαφές» καταλήγει με νόημα και ανώνυμα ένας υπάλληλος που εργάζεται ακόμη στη Microsoft.