Η εμπλοκή με το ΙΒΑΝ και το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς

Ποιοι έκαναν αίτηση και δεν θα πληρωθούν σήμερα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:08
14/12/2018
Η εμπλοκή με το ΙΒΑΝ και το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς
14
loading

Ημέρα πληρωμής είναι σήμερα για το κοινωνικό μέρισμα. Συγκεκριμένα το κοινωνικό μέρισμα του 2018 βρίσκεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς η ΗΔΙΚΑ έστειλε τα στοιχεία στις τράπεζες για 1.463.000 νοικοκυριά.

Για όσες αιτήσεις εγκριθούν έως και τις 21 Δεκεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Τάσος Τάγαρης τόνισε ότι συνεχίζουν να γίνονται αιτήσεις και οι εγκεκριμένες ανέρχονται σε 1.554.000 και ήδη επιβραδύνεται ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετές χιλιάδες δικαιούχοι που έχουν μπλοκαριστεί από το σύστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη όσες αιτήσεις είχαν διαφορετικό δικαιούχο, αλλά ίδιο IBAN πάνω από 3 φορές έχουν απορριφθεί από το σύστημα.

Ταυτόχρονα αιτήσεις με εμπλοκή στον έλεγχο ΙΒΑΝ- ΑΦΜ (συνδικαιούχοι) δεν έχουν ακυρωθεί αλλά έχουν μεταφερθεί για την επόμενη πληρωμή (144.000 αιτήσεις)

Η αίτηση παρά την εμπλοκή παραμένει έγκυρη οπότε θα πρέπει να διορθωθεί ή να προστεθεί IBAN συνδικαιούχου.

Το θέμα Μόνιμης Κατοικίας που απαιτούσε πέντε διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις έχει ελεγχθεί. Κάποιοι δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση (άνεργοι κυρίως) κι αυτό το εξετάζει η ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ , όπως και το αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στην υπουργική απόφαση.

Ενημερωθείτε, αν είστε δικαιούχοι και δηλώστε ότι αποδέχεστε το κοινωνικό μέρισμα σε έξι βήματα

Βήμα 1

Με την είσοδο στο σύστημα, θα ζητηθεί από τον πολίτη να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ του και να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά του, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων του).

Βήμα 2

Μετά τη συναίνεση, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο, κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκοι καταθέσεων) και μία λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού του.

Βήμα 3

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Σκόπιμη κρίνεται η εισαγωγή ενός e-mail και του αριθμού ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε, αν πληροίτε τα κριτήρια, απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων, μέσω των κωδικών τους στο TAXISnet, για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση, αναφέρεται ευκρινώς. Αν τυχόν έχει γεννηθεί παιδί στην οικογένεια, μετά την 1η Ιανουαρίου 2018, μπορεί να προστεθεί, εισάγοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ από το αντίστοιχο κουμπί.

Βήμα 5

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6

Για να καταστείτε δικαιούχος, πρέπει να πατήσετε το κουμπί (Έγκριση-Συναίνεση). Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2018, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

Για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει, όμως, όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη. Για όποιον δεν επιθυμεί την αυτόματη καταβολή του μερίσματος, υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης.

Μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που κάποιος πληρούσε τις προϋποθέσεις της οίκοθεν καταβολής και για το κοινωνικό μέρισμα του 2017 και δεν πραγματοποιήθηκε η πληρωμή, σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη διασταύρωση των στοιχείων του. Σε αυτήν την περίπτωση, συστήνεται, φέτος, ο ενδιαφερόμενος να ακολουθήσει κανονικά τη διαδικασία υποβολής αίτησης και να μην περιμένει την αυτόματη υποβολή, προκειμένου να αποφευχθεί αντίστοιχο πρόβλημα με την περυσινή καταβολή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Μιμι

  Θα τα βαλουν τα χρηματα στους λογαριασμους του κοινωνικου μερισματος 2018 η λενε ψεματα οτι τα εβαλα γιατι δεν βλεπουμε τιποτα εως τωρα που ειναι τα χρηματα που λενε οτι εβαλαν και που?

 2. avatar Μαρω κ

  Κι εγω εκανα αιτηση 10 12 και εγκριθηκε μεχρι σημερα 31 12 δεν ελαβα τιποτα ξερει κανεις κατι

 3. avatar Σταυρος,1987

  Υπεβαλα αιτηση για κοινωνικο μερισμα 9/12/2018,η οποια και εγκριθηκε.Μεχρι τις 26/12/2018το ποσο των 400 ευρω,δεν ειχε πιστωθει,με την αιτιολογια,λαθους ΙΒΑΝ,παραλληλα το συστημα συνιστουσε,οτι μπορουσα,να διωρθωσω τον ΙΒΑΝ,κανοντας,κλικ,στο τετραγωνιδιο ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,αφου προηγουμενως,ακυρωνες την αρχικη εγκεκριμενη δηλωση.Υποψιν δεν ειχα ενημερωση,μεσω email,.Στις 27/12/2018,που προσπαθησα,να διορθωσω τον ΙΒΑΝ,Ειχε αλλαξει η μορφη της σελιδας,ειχε ακυρωθει η εγκεκριμενη αιτηση με ημερομηνια 22/12/18,και υπηρχε η ειδοποιση,οτι η ημερομηνια υποβολης αιτησεων εχει εληξε.

 4. avatar Αγνη Αγνη

  Και μένα έχει εγκριθει η αίτηση την έκανα από την πρώτη μέρα και λεφτά στην τράπεζα δεν είδα!

 5. avatar Δωρα 59

  Έχει εγκριθεί η αίτηση μου από τις 10 Δεκεμβρίου και τα λεφτά δε μπήκαν ακόμη

 6. avatar ΜαριΑ από Λιβανάτες

  Μπορεί κανείς ν με βοηθήσεις. Έχω κάνει αίτηση από 08/12/ Σάββατο βράδυ. Έχει εγκριθεί καί δεν ευχομαι πληρωτη

  1. avatar MARLENA

   ΕΙNAΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΙΒΑΝ;

  2. avatar MARLENA

   ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ;

 7. avatar Σταυρος Λ

  το ειδικο κοινωνικο μερισμα 2018 για τα νησια εχουμε κανενα νεο !!!!
  περσι το δωσανε koinonikomerisma.gr/aegean-islands/

 8. avatar Τzim crihs

  Καλημέρα θέλω να ρωτήσω ενώ έχει εγκριθεί η αίτηση από τις 8 12 γράφει εγκρίθηκε δεν έχουν πιστωθεί τα λεφτά στην τράπεζα

  1. avatar Γιουλα 38

   Και στην μητέρα μου το ίδιο.Εγκριθηκε στις 12/12 το πρωί και δεν μπήκαν τα χρήματα.Μηπως τα κατάσχεσε η τράπεζα για οφειλή στην εφορία;Ρώτησε τον λογιστή σου.Ρωτησρ στην τράπεζα αν έχεις οφειλή στην Εφορία.Εμεις θα ξανακάνουμε αίτηση και ότι γίνει.Ακρη δεν βγαίνει στις μέρες μας...Ψαξιμο θελει

  2. avatar Σιδερης Κοσμας

   Και σε μένα το ιδιο

 9. avatar Καλημέρα

  Κρίμα ρε απατεώνες ο κόσμος πηνα δέστε νά φάει !! Σέ λίγο θά θέλετε τό ψήφο τους !! Μην ξεχνάτε !! Ψυχούλα είναι όλοι νά πάρουν γιατί όχι !!?? Τά λεφτά τους είναι !! Άντε λ...α!!

 10. avatar :(

  Είναι απαράδεκτο για ανασφαλιστος να μην το δικαιούνται το μέρισμα μάνα μόνη με τρία παιδιά ενώ σε όλα τα άλλα είναι εντάξει να μην το περνώ γιατί δεν έχω ασφαλεία

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει