Με κεντρική φωτογραφία τον νέο υπουργό οικονομικών της Ελλάδος, Ευκλείδη Τσακαλώτο, κυκλοφορεί το πρωτοσέλιδο της Τετάρτης των Financial Times με τίτλο «Η Ελλάδα τεστάρει την υπομονή στο νέο πρόγραμμα βοήθειας».

Στο άρθρο της που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ο αρθρογράφος της εφημερίδας, μετέφρασε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών ως «τελεσίγραφο πέντε ημερών μέχρις ότου να καταλήξουν σε μια συμφωνία με για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και η κατάρρευση».

Στο άρθρο τονίζεται μάλιστα πως την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νέα σύνοδος στην οποία θα συμμετέχουν και οι 28 ηγέτες των κρατών-μελών της Ένωσης, ενώ αναφέρει πως για πρώτη φορά μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν τόσο σκληρή γλώσσα για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί.

Τέλος υπογραμμίζει πως στις δηλώσεις τους λίγες ημέρες έπειτα από την επικράτηση του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα οι ηγέτες της ΕΕ προειδοποίησαν την Ελλάδα ότι ένα νέο πρόγραμμα για την χώρα θα απαιτούσε την υιοθέτηση σκληρών μέτρων.

FT