Η επένδυση «VIP Exclusive Club» των 165 εκατ. ευρώ στον Σκορπιό

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο 5 αστέρων, πολύ-αθλητική εγκατάσταση, spa, ελικοδρόμιο, αρένα ιππασίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:01
09/01/2019
Η επένδυση «VIP Exclusive Club» των 165 εκατ. ευρώ στον Σκορπιό
2
loading

Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος χωρικού σχεδίου της στρατηγικής επένδυσης «VIP Exclusive Club» του Σκορπιού, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με προεδρεύοντα τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη και με τη συμμετοχή των αρμόδιων γενικών γραμματέων των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και Υποδομών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης με τους συμβούλους έργου-μελετητές του και υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Το χωρικό αυτό σχέδιο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και 60 κλινών, πολύ-αθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar PanosGianaros

    Στα εγκαίνια της επιχείρησης θα ρίξουν στην θάλασσα περιφερειακά του Σκορπιού , ΧΡΥΣΑ ΡΟΥΒΛΙΑ .
    Αυτά έχουν την ιδιότητα ότι πολλαπλασιάζονται όπως τα Μύδια μέσα στην θάλασσα και θα υπάρξει ανάπτυξη στην αλιεία . . . . . !

  2. avatar olymbitis

    Να οι επενδύσεις, ήρθαν φορτσάτες. Thanks SYRIZA....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει