Μια γυναίκα που πίστευε ότι δεν είχε «προοπτικές για να βρει δουλειά» τώρα κερδίζει εκατομμύρια το χρόνο χάρη σε μια… απλή ιδέα. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο, η Serene Lim σκέφτηκε ότι θα είχε μια λαμπρή καριέρα στην επιστήμη της διατροφής αφού μελετούσε το θέμα για χρόνια αλλά την φρέναραν οι καθηγητές και οι γνωστοί της.

Λίγους μήνες πριν την αποφοίτησή της, οι καθηγητές της στο κολέγιο της είπαν ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν να μετακομίσει στο εξωτερικό για να πετύχει, αν ήθελε να ασχοληθεί με την διατροφή επειδή δεν υπήρχαν «ευκαιρίες εργασίας» στην Αυστραλία. Νιώθοντας απογοητευμένη, η 28χρονη πήρε το πτυχίο της, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει την επιχειρηματική της αναζήτηση.

Η Serene ξεκίνησε μερικές μικρές «παραδρομές», ωστόσο ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να ήταν η κύρια δουλειά της να φτιάξει την επιχείρησή της. Άρχισε να ερωτεύεται αυτό το είδος δουλειάς και λαχταρούσε να βρει επιτυχία – ωστόσο η οικογένειά της θεώρησε ότι αυτή η επιλογή της ήταν «ριψοκίνδυνη» και ήταν διστακτική με τις αποφάσεις της.

Ωστόσο, δεν τα παράτησε και ανακάλυψε ένα απίστευτο προϊόν ψεύτικων νυχιών στο εξωτερικό και ήξερε ότι έπρεπε να το φέρει στην αυστραλιανή αγορά. Αφού δοκίμασε μερικά δείγματα και επένδυσε 3.200 δολάρια σε μετρητά, η Serene ξεκίνησε τελικά την επιχείρησή της “Gellae” τον Νοέμβριο του 2022. Οι προσπάθειές της… απέδωσαν καρπούς, καθώς μόλις εννέα μήνες μετά, κερδίζει 1,15 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο – δηλαδή 3.200 δολάρια κάθε μέρα, όπως μεταδίδει η New York Post.

«Όταν τελείωσα το Λύκειο, μου άρεσε το φαγητό και ήμουν καλοφαγάς», είπε η Serene στο news.com.au. «Σπούδασα επιστήμη διατροφής στο Πανεπιστήμιο Monash και σκέφτηκα ότι αυτή θα ήταν η καριέρα μου. «Αλλά λίγους μήνες πριν την αποφοίτησή μου, μου είπαν ότι δεν υπήρχαν ευκαιρίες εργασίας στην Αυστραλία και ότι θα έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό αν ήθελα να πετύχω. Κατέληξα στο να ασχοληθώ με το επιχειρείν, αλλά η οικογένειά μου ποτέ δεν ήταν θετική. Το θεώρησαν επικίνδυνο και κάτι που θα μπορούσε να σε οδηγήσει στο χρέος», ανέφερε η επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Η… απλή ιδέα της έγινε σύντομα πραγματικότητα, με τη Serene να προμηθεύεται δείγματα και να δοκιμάζει προϊόντα, πριν τελικά κυκλοφορήσει το Gellae τον Νοέμβριο του 2022. «Χρειαζόμουν να βρω ένα όνομα επιχείρησης, να καταχωρήσω την εταιρεία μου και να ξεκινήσω λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε», εξήγησε.

«Τεκμηρίωσα το ταξίδι μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήθελα να προσεγγίσω πελάτες. Επένδυσα περίπου 5.000 δολάρια για να ξεκινήσω και χρειάστηκαν περίπου 2-3 ​​μήνες προετοιμασίας πριν ανοίξουμε». Η εταιρεία της Serene είχε πενταψήφιο αριθμό εσόδων τους λίγους μήνες που ξεκίνησε, χάρη στη σκληρή δουλειά της για την προώθηση της επωνυμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα, είναι κατά μέσο όρο έξι νούμερα μηνιαίως – συνήθως περίπου 97.000 δολάρια- και η εταιρεία έχει μόλις 9 μήνες.

Η καλύτερη συμβουλή της για όποιον θέλει να ανοίξει τη δική του επιχείρηση είναι απλή: απλά ξεκινήστε. «Σίγουρα είδαμε αύξηση στις πωλήσεις και την έλξη όταν τα βίντεό μας άρχισαν να γίνονται viral στο TikTok, το Facebook και το YouTube», είπε. «Μου αρέσει αυτό που κάνω, το βρίσκω συναρπαστικό. Ήταν ικανοποιητικό να βλέπω τον αντίκτυπο που είχε το προϊόν μας στον κόσμο, με τους ανθρώπους να μου λένε πώς το προϊόν τους βοηθούσε να αναπτυχθούν και να προστατεύσουν τα νύχια τους. «Η καλύτερη συμβουλή μου για όσους αναζητούν κάτι τέτοιο είναι να το κάνουν. Κάντε τα πρώτα βήματα».

«Θα μάθετε στη δουλειά. Είμαι ένα καλό παράδειγμα καθώς δεν σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων ή οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό, οπότε έμαθα στην πορεία. «Επίσης, μην φοβάστε να απευθυνθείτε σε επιτυχημένους επιχειρηματίες, θα εκπλαγείτε με το πόσοι είναι πρόθυμοι να συνομιλήσουν ή να βοηθήσουν. «Έχουν περάσει χρόνια καλοί σε αυτό που κάνουν και η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη».