Ένα νέο γύρο μαζικών απολύσεων στην εταιρεία Meta (Facebook, Instagram και WhatsApp), ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Όπως ενημέρωσε σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο τεχνολογικός κολοσσός θα προβεί στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 13% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

H Meta, το 2022, κατέγραψε για πρώτη φορά μείωση των ετήσιων πωλήσεών της, παρουσιάζοντας επιβράδυνση στα διαφημιστικά της έσοδα.

«Είναι σκληρό, όμως δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο Ζούκερμπεργκ και προσθέτει: «Ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να περιμένετε: τους επόμενους δύο μήνες, τα ηγετική στελέχη του οργανισμού θα ανακοινώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης που επικεντρώνονται στην απλοποίηση της διοικητικής δομής του οργανισμού μας, στην ακύρωση έργων χαμηλότερης προτεραιότητας και στη μείωση των ποσοστών προσλήψεων».

Ο Ζούκερμπεργκ υποστήριξε πως το 2023 θα είναι «έτος αποτελεσματικότητας» και πως η εταιρεία στοχεύει να κάνει πιο απλή την οργάνωσή της καταργώντας πολλαπλά επίπεδα διοίκησης. Βάσει του σχεδίου το προσωπικό θα μειωθεί κατά 10.000 άτομα, ενώ ακόμη 5.000 θέσεις εργασίας θα «κλείσουν», καθώς δεν πρόκειται τελικά να καλυφθούν.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί ένας ακόμη γύρος απολύσεων, τον Νοέμβριο, που αφορούσε απόλυση 11.000 εργαζομένων. Εκείνη την περίοδο ο συνολικός αριθμός εργαζομένων ανερχόταν σε 87.000, καθώς οι υπάλληλοι είχαν αυξηθεί το 2020 και το 2021, έτη της πανδημίας, κατά 30% και 23% αντίστοιχα.

I just shared this update on our Year of Efficiency with Meta employees…–Meta is building the future of human…

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, March 14, 2023