Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την κάρτα αποδείξεων εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας πως η γνωμοδότηση της Αρχής θέτει κάποιες «απλές, αλλά ουσιαστικές» προϋποθέσεις για την υλοποίησή της.

Αναφέρει επίσης πως η γνωμοδότηση περιλαμβάνει και εναλλακτικές προτάσεις , τις οποίες το υπουργείο θα εξετάσει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδότησε σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση της κάρτας συλλογής αποδείξεων.

Η γνωμοδότηση θέτει ορισμένες απλές, αλλά ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της κάρτας, όπως νομοθετική ρύθμιση, ανωνυμία κατά τη χρήση της και μέτρα ασφαλείας κατά την εφαρμογή της.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη συμπεριλάβει τους στόχους αυτούς στο σχεδιασμό της κάρτας και εργάζεται προκειμένου να περιληφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στην υλοποίηση.

Επίσης, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης».