Ο Έλον Μασκ ανέφερε πως η Tesla χρειάζεται «να κάνει μείωση του προσωπικού της γύρω στο 10%», σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη χθες, Πέμπτη, σε στελέχη και το οποίο ήρθε στην κατοχή του Reuters.

Στο email με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Σύμφωνα με άλλα emails που διέρρευσαν και έφτασαν στο προσωπικό της Tesla την Τρίτη, ο Έλον Μασκ απαιτεί οι εργαζόμενοι της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο διαφορετικά να εγκαταλείψουν την εταιρεία.

«Όποιος θέλει να εργάζεται εξ’ αποστάσεως, θα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον -και εννοώ τουλάχιστον- 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla», έγραψε ο Μασκ, σύμφωνα με το CNN, προσθέτοντας ότι το γραφείο πρέπει να είναι ο βασικός χώρος εργασίας τους, όπου αλληλοεπιδρούν, «όχι ένα απομονωμένο γραφείο που δεν σχετίζεται με τις υποχρεώσεις της εργασίας».

Χθες, Πέμπτη, ο Μασκ καβγάδισε στο Twitter με τον Αυστραλό μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Σκοτ Φάρκιουαρ, ο οποίος περιγέλασε την οδηγία του Μασκ με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, λέγοντας ότι είναι «κάτι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950».

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «οι υφέσεις έχουν μια ζωτικής σημασίας λειτουργία καθαρισμού», απαντώντας σε μήνυμα του Φάρκιουαρ, ο οποίος ενθάρρυνε τους εργαζομένους της Tesla να ψάξουν για θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην εταιρεία του.

Στα τέλη Μαΐου, όταν ερωτήθηκε από ένα χρήστη του Twitter, αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Μασκ είπε, «Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Έβρεχε χρήματα σε ανόητους για υπερβολικά πολύ καιρό. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες χρεοκοπίες».