«Εξαιρετικά θετικό» χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης το ισοζύγιο έναρξης και διακοπής λειτουργίας νέων επιχειρήσεων, το οποίο όπως τονίζει «συνιστά ισχυρό μήνυμα ανάπτυξης».

«Οι αντοχές και οι προοπτικές της οικονομίας απεικονίζονται και μέσω της διάθεσης του ιδιωτικού τομέα να επενδύει. Πάρα την ενεργειακή κρίση και το ασταθές παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δείχνουν ότι το πρώτο τετράμηνο του 2022, έχουν ανοίξει 15.428 επιχειρήσεις και έχουν σταματήσει τη δραστηριοτητά τους 3.548 επιχειρήσεις» επισημαίνει στην ανάρτηση του ο Τάσος Γαϊτάνης, σημειώνοντας ότι το ισοζύγιο μεταξύ ενάρξεων και διακοπών λειτουργίας επιχειρήσεων έχει θετικό πρόσημο και ανέρχεται σε 11.880 νέες επιχειρήσεις.

«Και αυτό το γεγονός δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ελληνική οικονομία κινείται πάνω σε στέρεες βάσεις, είναι ανταγωνιστική και έχει προοπτικές για το μέλλον. Παρά το κλίμα καταστροφολογίας, λαϊκισμού και δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ σε καθημερινή βάση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν αταλάντευτα το έργο τους, προκειμένου να καταστήσουν τη χώρα μας πιο ισχυρή και παραγωγική και να κάνουν τη ζωή όλων των πολιτών καλύτερη» αναφέρει.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, παραθέτει τα σχετικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ενάρξεις και οι διακοπές λειτουργίας των επιχειρήσεων ανά μήνα του 2022 σύμφωνα με το ΓΕΜΗ ήταν οι εξής:

  • Ιανουάριος: 3601 – 909
  • Φεβρουάριος: 4348 – 995
  • Μάρτιος: 4162 – 1009
  • Απρίλιος: 3125 – 612
  • Μάιος (μέχρι 4/5): 192 – 23

Η ανάρτηση του Τάσου Γαϊτάνη