Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Δώρο Πάσχα 2022, καθώς η καταβολή από τους εργοδότες στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη στις 20 Απριλίου. Παρόλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα, η πληρωμή να γίνει νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Επίσης, αναφορικά με τους δικαιούχους, η ΓΣΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Λεφτά - Ευρώ

Σημειώνεται, πως η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Έτσι, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Μπορείτε να υπολογίσετε το δώρο Πάσχα στη σελίδα του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων ΕΔΩ.

Τι συμβαίνει αν δεν καταβληθεί έγκαιρα

Οι εργαζόμενοι μπορεί να περιμένουν με αγωνία το Δώρο Πάσχα 2022, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μην καταβληθεί και μάλιστα έγκαιρα. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν γίνει η πληρωμή, οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στη συνέχεια, η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη ενώ παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.