Οι τιμές των προϊόντων της Louis Vuitton πρόκειται να αυξηθούν σε όλο τον κόσμο, αύριο Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, λόγω του αυξημένου κόστους κατασκευής και μεταφοράς όπως μετέφερε στο Reuters εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας στην Κίνα.

Η Louis Vuitton, η μεγαλύτερη μάρκα πολυτελείας στον κόσμο, θα γίνει μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες στον κλάδο που θα αυξήσει ευρέως τις τιμές φέτος για να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της καθώς το κόστος εκτινάσσεται στα ύψη.

Οι αυξήσεις των τιμών θα επηρεάσουν τα καταστήματα Louis Vuitton παγκοσμίως και θα καλύπτουν δερμάτινα είδη, αξεσουάρ μόδας και αρώματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της στο Reuters.

Louis Vuitton κατάστημα ΗΠΑ

Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κλίμακα των αυξήσεων, πέρα ​​από το ότι θα διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν.

«Η προσαρμογή της τιμής λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στο κόστος παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τη μεταφορά καθώς και τον πληθωρισμό», είπε σε δήλωσή του που δόθηκε στο Reuters.

Ορισμένοι μπλόγκερ στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπαν ότι η τιμή ορισμένων μοντέλων τσαντών, όπως οι Capucines και Neverfull, με τιμή τώρα 46.500 γιουάν (7.323 δολάρια) και 12.000 γιουάν (1.890 δολάρια) αντίστοιχα, θα αυξηθεί κατά 20% ή περισσότερο στην Κίνα, χωρίς να αναφέρουν πηγές.