«Θα ακολουθήσει η Ελλάδα χρεοκοπημένες χώρες όπως η Κούβα, η Καμπότζη, και η Ζιμπάμπουε που δεν πλήρωσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;» διερωτάται σε άρθρο του το Bloomberg στον απόηχο της σύσκεψης κορυφής Ντράγκι, Λαγκάρντ, Ολάντ και Γιούνκερ στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι «αν η φτωχή σε μετρητά Ελλάδα δεν αποπληρώσει οποιαδήποτε από τις δόσεις – συνολικού ύψους 1,7 δισ. δολαρίων – προς το ΔΝΤ αυτό το μήνα, με αφετηρία τα 334 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, τότε θα ενταχθεί στις χώρες που δεν αποπλήρωσαν τα χρέη τους, όπως η Κούβα, η Ζιμπάμπουε και το Σουδάν».

«Αυτό που κάνει την ελληνική περίπτωση να διαφέρει είναι ότι η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της λόγω πολέμου, επανάστασης, ή βίας, αλλά από το δικό της χρέος και τις δαπάνες της, που επιδεινώνονται από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από το ΔΝΤ και άλλους πιστωτές», εξηγεί το πρακτορείο και παραθέτει τα αναλυτικά το τι έγινε σε Σουδάν, Καμπότζη, Ζιμπάμπουε, Κούβα και Ονδούρα.