Σάλος και σύγχυση έχει προκληθεί από τη δήλωση-βόμβα της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, πως η έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ «είναι μια πιθανότητα».

Λίγες ώρες μετά την προδημοσίευση του επίμαχου τμήματος της συνέντευξης της κ. Λαγκάρντ, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αποφάσισε να αναρτήσει νέο τίτλο και διαφορετική εισαγωγή στο προδημοσίευμα.

Στον αρχικό τίτλο αναφερόταν πως η κ. Λαγκάρντ βλέπει ένα Grexit ως «πιθανότητα», δήλωση που εμφανιζόταν μάλιστα σε εισαγωγικά και στην πρώτη παράγραφο του προδημοσιεύματος.

Ο νέος τίτλος αναφέρει πως η επικεφαλής του Ταμείου «δεν αποκλείει Grexit», και στην πρώτη παράγραφο του κειμένου σημειώνεται αντίστοιχα πως το ΔΝΤ δεν αποκλείει πλέον ξεκάθαρα το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Από το νέο κείμενο έχει επίσης αφαιρεθεί η δήλωση της κ. Λαγκάρντ πως τυχόν Grexit θα προκαλούσε μεν προβλήματα στη νομισματική ένωση, όμως «κατά πάσα πιθανότητα» δεν θα οδηγούσε στην κατάρρευση του κοινού νομίσματος.

Το ΔΝΤ έκανε λόγο για λανθασμένες αναφορές στη μετάφραση της συνέντευξης που η Κριστίν Λαγκάρντ παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Οεκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις ανέφερε ότι «οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «γενικά υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.