Κρυφό χαράτσι 50% στις 100 δόσεις

Η παγίδα του νόμου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
7:56
10/04/2015
Κρυφό χαράτσι 50% στις 100 δόσεις
4
loading

Κρυφό χαράτσι που αυξάνει τα χρέη χιλιάδων οφειλετών αποκαλύπτεται στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη περιμένει τους οφειλέτες που είχαν τακτοποιήσει και πλήρωναν τα χρέη τους με τον προσωρινό διακανονισμό του νόμου 3943/2011 και τώρα εντάσσονται αυτοδίκαια στη νέα ρύθμιση, αλλά με αναδρομική προσαύξηση του υπόλοιπου της οφειλής τους κατά 50%!

Η παγίδα του νόμου για τους εν λόγω οφειλέτες - σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο - δεν είναι μόνο το κρυφό χαράτσι που επιβάλλεται στην ανεξόφλητη οφειλή, αλλά ότι είτε το θέλουν είτε όχι θα πρέπει να το αποδεχτούν και να πληρώσουν καταβάλλοντας την πρώτη δόση ως τις 30 Απριλίου που λήγει η προθεσμία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση! Αν δεν το πράξουν, και δεν αποδεχτούν το χαράτσι κατά 50% στο ανεξόφλητο ποσό, τότε κηρύσσονται αυτόματα έκπτωτοι από κάθε ρύθμιση και είτε θα πρέπει να αποπληρώσουν την οφειλή σε 12 μόνον δόσεις είτε να μην πληρώσουν οπότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Οι εν λόγω οφειλέτες καλούνται να πληρώσουν το καπέλο στις υπόλοιπες δόσεις εξόφλησης του χρέους τους, παρότι είναι συνεπείς στη μέχρι τώρα πληρωμή των υποχρεώσεών τους. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο διακανονισμός του 2011, που είναι νόμος του κράτους, θεωρήθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ευνοϊκότερος έναντι των ρυθμίσεων που ακολούθησαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar GiaNaDoulepsoumeLigaki

  Ο λα λα! Χαγατσί!

 2. avatar jasmine

  'Χαρουλες' ολοι τωρα!!!

 3. avatar eternity

  Τα ανεξόφλητα ποσα κεφαλαιοποιούνται (κεφαλαιο +τοκοι) και μπαινουν όλα στη νεα ευνοϊκη ρυθμιση.Τι σαχλαμαρα είναι αυτή που γραφει ο Ελευθερος Τυπος;Και η νεα ευνοϊκη ρυθμιση προβλεπει πολύ χαμηλοτερο επιτοκιο από τις προηγούμενες ρυθμισεις ως επισης και διαγραφη μερους των προσαυξήσεων που θα επιβαρυνουν τη νεα ρυθυμιση.Καλυτερα να εστιασει λοιπον ο ΕΤ την κριτικη του στη ληστρικη ρυθμιση που ειχε κανει η ΝΔ με υποδειξη της τροϊκα και ας αφησουν τις εξυπνάδες της ...πλακας.Ολος ο κοσμος θα τρεξει να μπει στη νεα ρυθμιση .Μακαρι να τα χαριζανε αλλα αυτό θα το κανει ο ...Σαμαρας όταν ...ξαναδει εξουσια ...πες τους ...χαιρετίσματα.

  1. avatar Χρήστος

   Η τρόικα ήταν αντίθετη στην ρύθμιση των 100 δόσεων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει