Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Με τη φορολόγηση του μαύρου χρήματος σκοπεύει να ενισχύσει τα άδεια ταμεία το οικονομικό επιτελείο.

Όπως είπε ο Δημήτρης Μάρδας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στο Star θα καλέσει όσους έχουν μαύρο χρήμα να το δηλώσουν και να φορολογηθούν με ένα ποσοστό 20% έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τις θυρίδες.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα ρευστότητας είπε ότι το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Τόνισε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα. Είπε πως τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.