Μικρή εξασθένιση οικονομικού κλίματος και υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία τον Σεπτέμβριο καταγράφει το Μηνιαίο Δελτίο Εξελίξεων στη Βιομηχανία του ΙΟΒΕ σημειώνοντας ότι μετά από συνεχείς βελτιώσεις η μικρή αυτή επιδείνωση αποτελεί μάλλον μια αναμενόμενη «διορθωτική» εξέλιξη.

Σύμφωνα με την έκθεση συνεχίστηκε η μείωση της ανεργίας και τον μήνα Αύγουστο με ηπιότερους όμως ρυθμούς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία υποχώρησε τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στις 106,9 μονάδες (από 114,6 μονάδες τον Αύγουστο) παραμένοντας σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι (86,4 μονάδες).

Παράλληλα συνεχίστηκε η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής με ρυθμό 0,7% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο ενώ σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,6% έναντι 5% του μέσου όρου για τις 27 χώρες της ΕΕ

Οι βιομηχανικές εξαγωγές ενισχύθηκαν αισθητά τον Ιούλιο εμφανίζοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης 11,4%  έτος, ενώ διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα στα 2,6 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 2 δισ. ευρώ το προηγούμενος έτος.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η κατανάλωση προϊόντων πετρελαίου στην ελληνική βιομηχανία ήταν αρκετά υψηλότερη της ΕΕ αλλά χαμηλότερη σε φυσικό αέριο και ΑΠΕ