Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασαν αξιωματούχοι της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο από τις Βρυξέλλες, είπε ότι οι αναφορές που έγιναν από την Ελλάδα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ευρωομάδας την περασμένη Τετάρτη 11/2, καταγράφηκαν ως πολύ θετικές από όλες τις πλευρές και διατύπωσε την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη διευκρίνηση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ και στην αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις και εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.«Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η λεπτομερής παρουσίαση των ελληνικών προτάσεων», είπε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε, επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι μετά τις επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες, έχει βελτιωθεί το κλίμα και οι ελληνικές θέσεις έγιναν πιο κατανοητές.

Ο κ. Χριστοδουλιδης χαρακτήρισε θετικό βήμα τη συμφωνία για εξέταση από τις τεχνοκρατικές ομάδες των θέσεων της Ελλάδας για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος. «Στόχος της Αθήνας είναι να αλλάξει τα σημεία του προγράμματος στα οποία διαφωνεί», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ανέφερε επίσης ότι τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής θα παρουσιαστούν κωδικοποιημένα στο Eurogroup της Δευτέρας και θα γίνει συζήτηση. «Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η στήριξη της Κύπρου στις ελληνικές θέσεις διατυπώθηκε τόσο στο Eurogroup, όσο και στη σύνοδο κορυφής, από τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση για να παρουσιάσει το πρόγραμμά της.