Υπολογίστε τα ένσημά σας με ένα κλικ

Έρχεται το ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
16:59
24/12/2014
Υπολογίστε τα ένσημά σας με ένα κλικ
4
loading

Ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό, θα αποκτήσουν έως τις 29 Δεκεμβρίου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας ενώ παράλληλα θα έχουν, μέσω του διαδικτύου, άμεση πρόσβαση στα ατομικά στοιχεία τους, ώστε να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους.

Ο «ψηφιακός λογαριασμός ασφάλισης» θα είναι μοναδικός για κάθε ασφαλισμένο με προσωπικό κωδικό, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά, η ασφαλιστική ενημερότητα.

«Ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης» χαρακτήρισε το νέο σύστημα «Άτλας», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζοντας τα στοιχεία του προγράμματος, ενώ έκανε λόγο για ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

«Στο εξής κάθε εργαζόμενος, θα έχει τη δυνατότητα από τον προσωπικό του υπολογιστή να βλέπει με κάθε λεπτομέρεια το δικό του "ασφαλιστικό βιογραφικό", να ενημερώνεται γιατί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά για 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τα έμμεσα μέλη τους, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα και η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ακόμη και να υπολογίσει την σύνταξή του. Σύντομα η καταβολή της πρώτης σύνταξης θα είναι ζήτημα λίγων ημερών» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «έχει ήδη ψηφιοποιηθεί με κάθε ακρίβεια το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, από 1/1/1994 μέχρι σήμερα. Έως το τέλος του 2015, μάλιστα, θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994 ενώ στο πλαίσιο των διοικητικών ενοποιήσεων εντός του 2015, ολοκληρώνεται τη δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου, όπως προανέφερα, θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες».

Το νέο σύστημα, θα καλύπτει αρχικά τα τελευταία 21 ασφαλιστικά χρόνια, και καλύπτει 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ εντός του επομένου έτους αναμένεται να ψηφιοποιηθούν συνολικά 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Χρήστο Χάλαρη, οι ασφαλισμένοι, αρκεί μόνο να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα δουν αναλυτικά όλες τις εγγραφές για κάθε φορέα. Μπορούν έτσι να υπολογίσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισης τους , να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν από εδώ και στο εξής κάθε μήνα την απρόσκοπτη ενημέρωση του λογαριασμού τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar n1K0SsT

  Μακάρι να προχωρήσει και να κάνουμε άλλο ένα βήμα προς πολιτισμένη/οργανωμένη χώρα. Τώρα βέβαια αν είχα ένα ευρω κάθε φορά που διάβαζα ότι \"η καταβολή της σύνταξης θα είναι ζήτημα λίγων ημερών\" τώρα θα δάνειζα τη Γερμανία.

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΎΝ !! ΜΕ 12500 ΕΝΣΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ (ΙΚΑ), ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΜΕ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟ 2004 ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΏΡΗΣΑΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ !!

  1. avatar kostas

   Μη γίνει κάτι καλό σε τούτη τη ^&*χώρα. Ο καθένας να πει τη μπαρούφα του.

   1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ !! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΞΕΛΊΣΣΕΤΕ ΤΟ \"ΚΑΛΟ\" Σ\' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!?? ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ? ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ?? ΧΩΡΙΣ ΕΝΦΙΑ ?? ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ?? ΜΕ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ?? ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ?? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ !! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει