Τη μείωση του Φ.Π.Α. κατά 30% στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές μεταναστών ανακοίνωσε η κυβερνητικη εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Όπως είπε: «Στο Eurogroup συζητήθηκε, αφού συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, η πρόταση της Κυβέρνησης για τη μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος, όσο λειτουργούν σε αυτά δομές αιτούντων άσυλο. Έτσι την επόμενη εβδομάδα θα νομοθετηθεί ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται μείωση κατά 30% των συντελεστών του Φ.Π.Α. για τα νησιά αυτά για όσο διάστημα παραμένουν σε λειτουργία οι δομές αυτές».

Ακόμα, η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το πρωί τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους.

Όπως επισήμανε η σύσταση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας, πιθανότατα το μεσημέρι, εξηγώντας ότι το ερώτημα αφορούσε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα τη δημόσια υγεία, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.