Σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιοι κύκλοι βέβαια σημειώνουν ότι στο Παρίσι το θέμα έθεσε η ελληνική πλευρά και «το θετικό ήταν ότι η απάντηση άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα», χωρίς όμως να τεθεί θέμα Συνόδου στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η σύσκεψη της Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και «θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τρόικας, η ελληνική πλευρά και ενδεχομένως και άλλοι που έχουν συμφέροντα από αυτή τη συζήτηση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί σε τι επίπεδο θα είναι η εκπροσώπηση της χώρας μας στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ επιμένει στη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και επαναφέρει συνεχώς την πρόταση για νέο κούρεμα, πρόταση στην οποία μέχρι τώρα αντιτίθεται σθεναρά το Βερολίνο και οι ακόλουθοι του.