Στη διευκρίνιση ότι εντός των προσεχών ημερών και μετά την ψήφιση του συνόλου των τροπολογιών για τον ΕΝΦΙΑ οι δόσεις θα αναμορφωθούν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις (ελάχιστη δόση 10 ευρώ) προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η πρώτη δόση θα είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014 και οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, (δηλαδή 31 Οκτωβρίου 2014, 28 Νοεμβρίου 2014, 31 Δεκεμβρίου 2014, 30 Ιανουαρίου 2015 και 27 Φεβρουαρίου 2015).

Η οριστική εικόνα των δόσεων θα διαμορφωθεί μετά την επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εκδώσει απλό και χρηστικό οδηγό ορθής συμπλήρωσης του Ε9, επισημαίνοντας στους φορολογούμενους συνήθη σφάλματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί. Σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχιών του συστήματος, αυτές θα διορθωθούν πριν την έκτη και τελευταία δόση.