Η κυπριακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων περιουσιών και την απέστειλε στη Βουλή για συζήτηση σε έκτακτη σύνοδο της Ολομέλειας την Παρασκευή, 29 Αυγούστου.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει τις επαφές του με άμεσα ενδιαφερόμενους παράγοντες με σκοπό να γίνουν τροποποιήσεις αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται.

Τη Δευτέρα είχε συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των εμπορικών τραπεζών στην Κύπρο, στην παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση με το Σύνδεσμο Δανειοληπτών.

Μετά τη συνάντηση με τους Τραπεζίτες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών εξήγγειλε έκτακτη συνεδρία του εντός της ημέρας, αναφέρονται, ότι ο Σύνδεσμος θα ανακοινώσει μέτρα προς όφελος των δανειοληπτών, τα οποία συνδέονται με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι οι εμπορικές τράπεζες δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε εκποιήσεις σπιτιών, ευάλωτων ομάδων.

Επίσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, δήλωσε, ότι προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η αναδιάρθρωση όλων των βιώσιμων δανείων και διαβεβαίωσε πως η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει σε εκποιήσεις μόνον αφού εξαντληθούν όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της.