Σε επώνυμες ή ανώνυμες αναφορές για φόρους υπέρ τρίτων που βαρύνουν τις συναλλαγές τους μπορούν να προχωρούν από σήμερα οι πολίτες μέσω ειδικού διαδικτυακού ιστότοπου (http://ggevm.cloudapp.net) που ενεργοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ενεργοποίησε τη σχετική ιστοσελίδα στο πλαίσιο της υποχρέωσης που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων. Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου και με την επικουρική συμβολή των πολιτών αναμένεται να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων οι οποίες εμπεριέχονται στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου οι πολίτες μπορούν ακόμη να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους για όλες τις χρεώσεις, φόρους, μη ανταποδοτικά τέλη, κ.α, και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα αξιολογηθούν, θα εκτιμηθούν και θα ληφθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις.

Ενδεικτικά στις χρεώσεις υπε τρίτων περιλαμβάνονται η εισφορά 0,15% στην εισαγωγή ειδών από την αλλοδαπή , ο πρόσθετος φόρος 0,50% επί της αξίας των εισαγόμενων εμπορευμάτων, η εισφορά 2% στα εισιτήρια του ΟΣΕ, κ.α..