Επιστολή προς τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με τις προτάσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας για την αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος, «πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η δημιουργία ενός απλού, δίκαιου και αποδοτικού φορολογικού συστήματος με αναπτυξιακή κατεύθυνση. Δυστυχώς, όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς παρά το γεγονός της υπερφορολόγησης που υφίστανται οι επιχειρήσεις αλλά και γενικότερα οι φορολογούμενοι, τα φορολογικά έσοδα, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, παραμένουν συγκριτικά χαμηλά.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας ως συμβούλου της Πολιτείας σε οικονομικά θέματα, σας αποστέλλουμε συγκεκριμένες προτάσεις, με τις οποίες εκτιμούμε ότι θα διορθωθούν εσφαλμένες ρυθμίσεις προηγούμενων φορολογικών νόμων, οι οποίες δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις.

Σας επισημαίνω ότι βασική προτεραιότητα δίνουμε και στο φαινόμενο έκδοσης ερμηνευτικών εγκυκλίων, οι οποίες από τη φραστική τους διατύπωση περιπλέκουν την εφαρμογή τους αντί να διευκρινίζουν τις διατάξεις των νόμων».

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις των Επιμελητηρίων εδώ