Σημαντική ώθηση στα κέρδη του Recovery Fund του δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζον Πόλσον έδωσαν το α’ τρίμηνο του έτους τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Μάλιστα, και οι μελλοντικές αποδόσεις εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη της αγοράς real estate.

Τα κέρδη του Recovery Fund LP ενισχύθηκαν κατά 5,58% τους τρεις πρώτους μήνες του 2014, χάρη κυρίως στις ισχυρές αποδόσεις της Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των επενδυτών ο Πόλσον.

Ο μεγαλοεπενδυτής επένδυσε στις ελληνικές τράπεζες πριν ένα χρόνο όταν αυτές χρειάστηκαν κεφαλαιακή ενίσχυση. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως «θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες στην Ευρώπη» καθώς η περιοχή αναδύεται από την πολυετή κρίση χρέους.

Η Paulson & Co σήμερα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 22 δισ. δολαρίων, γεγονός που την καθιστά ένα από το μεγαλύτερα «ονόματα» στα hedge funds. Οι ισχυρές αποδόσεις απέφεραν κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων για τον ίδιο τον Πόλσον το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Institutional Investors που παρουσιάζει το πρακτορείο.

Το Recovery Fund ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης στοχεύει σε επενδύσεις σε τομείς όπως τράπεζες, ξενοδοχεία και real estate, οι οποίοι αναμένεται να αναπτυχθούν καθώς η οικονομία ανακάμπτει.