Ιδιοκτήτες ΙΧ: Έτσι θα γλιτώσετε τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Η κίνηση που θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του έτους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:49
15/10/2020
Ιδιοκτήτες ΙΧ: Έτσι θα γλιτώσετε τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης
4
loading

Μπορεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με φέτος όμως δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που σκέφτονται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους στην Εφορία. Άλλωστε, γνωρίζουν ότι αν κάποια στιγμή χρειαστούν το αυτοκίνητό τους, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες προχωρώντας σε άρση της ακινησίας για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή το διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του έτους.

Το μέτρο αυτό αγγίζει κυρίως τους κατόχους ΙΧ, παλαιών και μεγάλου κυβισμού που δυσκολεύονται  να πληρώσουν τα  τέλη κυκλοφορίας του 2021, τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και τους τελευταίους μήνες αναγκάζονται να τα βγάλουν πέρα με 534 ευρώ το μήνα  αλλά και όσους δαγκώνουν τα τεκμήρια διαβίωσης και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις θέτοντας το Ι.Χ. τους σε ακινησία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα, όσοι υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 31-12-2020 θα αποφύγουν:

 1.  Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2021. Τα τέλη παραμένουν ακριβά κυρίως για όσους κατέχουν Ι.Χ αυτοκίνητα  με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-10-2010  αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία ουσιαστική αλλαγή. Τα τέλη για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων κυμαίνονται από 615 έως 1.380 ευρώ.
 2. Το φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι Ι.Χ. κυβισμού 1.029 κυβικών εκατοστών και άνω. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης ξεκινά από τα 287 ευρώ για ΙΧ κυβισμού από 1.929 κ. εκ. και παλαιότητας από 5 μέχρι 10 έτη, ανέρχεται σε 1.780 ευρώ για ΙΧ 3.000 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 5 ετών και φθάνει τα 3.820 ευρώ για ΙΧ 4.700 κ.εκ. και παλαιότητας μέχρι 5 ετών.
 3. Την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης. Τα τεκμήρια ανάλογα με την παλαιότητα και το κυβισμό του αυτοκινήτου ξεκινούν από2.000 ευρώ για αυτοκίνητο 1.000 κυβικών εκατοστών άνω των 10 ετών και φθάνουν στα 23.800 ευρώ για αυτοκίνητο 3.500 κυβικών εκατοστών ηλικίας έως 5 ετών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ένας άλλος έξυπνος

  Επίσης μπορούμε να πουλήσουμε το αυτοκίνητο, ή να το χαρίσουμε, ή να το ανταλλάξουμε με πατίνι...υπάρχουν πολλές λύσεις για να γλυτώσεις τα πάγια εξοδα,είδατε όρεξη να υπάρχει 😂🤣😂🤣

 2. avatar sark

  ο κοσμος εκτος απο κορονο ιο πεθαινει και απο αυτοκινητιτστικα ατυχηματα,
  μαλιστα τα θυματα ειναι υπερπολαπλασια απο τον κορονοιο,
  ποια ειναι τα βηματα που κανουν τα τσιρκα κυβερνησεις για αυτο?
  Γιατι να πληρωνω φορο για ελαστικα κ κρανη, γιατι να πληρωνω φορο για τεχνολογιες ασφαλειας που θα μοου σωσουν την ζωη σε ενα ατυχημα?Γιατι να ειμαι αναγκαζμενος να χρησιμοποιω ενα αυτοκινητο 20 ετων? οκ προτιμω το λεωφορειο να κολησω τον ιο καλυτερα.

 3. avatar eliassk

  Λες και δε τα ξέραμε αυτά .
  Μας δουλεύετε;;;

 4. avatar τολιος

  Ολόκληρο αρθρο για καταθεση πινακιδων?????
  Ειστε [...];

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει