Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η έκτακτη εισφορά

Το ταχύτερο δυνατό η απόφαση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:37
26/10/2010
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η έκτακτη εισφορά
loading

Ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Κ. Πετρόπουλος διαβίβασε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμμένο έγγραφο, με το οποίο ζητάει «να προσδιοριστεί δικάσιμος κατά προτίμηση» (το ταχύτερο δυνατόν) για την εκδίκαση δύο αναιρέσεων που έχουν ασκηθεί κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Με τις αποφάσεις αυτές, κρίθηκε ότι είναι συνταγματική η έκτακτη εισφορά και ότι δεν είναι ορθή η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε το εντελώς αντίθετο.

Στο έγγραφο του Πετρόπουλου, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται:

«Για την ταχύτερη εκδίκαση και περαίωση των υποθέσεων αυτών, στις οποίες ανακύπτει νέο νομικό ζήτημα που παρουσιάζει μείζονα σπουδαιότητα και τίθεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εκκρεμών στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και για τον περιορισμό του κινδύνου εκδόσεως αντιφατικών αποφάσεων, παρακαλώ να προσδιορισθεί κατά προτίμηση δικάσιμος προς εκδίκαση μιάς, κατά την κρίση σας, εκ των αιτήσεων αναιρέσεων που έχουν ήδη ασκηθεί, ώστε, μετά την αμετάκλητη επίλυση του ανακύπτοντος νομικού ζητήματος, να ακολουθήσει ο προσδιορισμός δικασίμου για τις λοιπές, της αυτής κατηγορίας, υποθέσεις».

Ο Πικραμμένος διαβίβασε το έγγραφο του Πετρόπουλου στον πρόεδρο του Β’ Τμήματος Φ. Αρναούτογλου, ο οποίος θα διορίσει τον εισηγητή των υποθέσεων και θα προσδιορίσει την ημέρα εκδίκασής τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει