Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για τη δημιουργία ευρωπαϊκής «κακής τράπεζας», στην οποία θα μεταφέρονταν «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών της Ευρωζώνης.

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση και δεν έχουμε εισέλθει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με αυτό. Είναι πρόωρο να έχουμε αυτή τη συζήτηση τώρα», δήλωσε ο ντε Γκίντος, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο Der Spiegel, αν είναι αλήθεια ότι η ΕΚΤ έχει ορίσει ομάδα εργασίας για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής κακής τράπεζας.

Στην ίδια συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο ντε Γκίντος είπε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους γερμανικούς θεσμούς για την επίλυση της διαφοράς με το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στο βασικό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Μπούντεσμπανκ (κεντρική τράπεζα της Γερμανίας) και να δώσουμε πληροφορίες για να διευκολύνουμε την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι γερμανικοί θεσμοί στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Συνεπώς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, αλλά πάντοτε με πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας μας», είπε ο ντε Γκίντος.