Τα βασικά θέματα της ατζέντας της σημερινής συνόδου του Ecofin, στην οποία προεδρεύει, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα επικεντρωθεί στην κατάσταση των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή του Ενιαίου Τραπεζικού Μηχανισμού Εξυγίανσης και την εφαρμογή του Συμφώνου για την Απασχόληση

Ο κ. Στουρνάρας, προσερχόμενος στο Ecofin, δήλωσε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με το ευρωκοινοβούλιο για τον ενιαίο μηχανισμό διάλυσης τραπεζών μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του οργάνου για τις ευρωεκλογές.

«Θα παρουσιάσουμε το ελληνικό πρόγραμμα για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών», δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση για τις έως τώρα κινήσεις στο μέτωπο της τραπεζικής ενοποίησης.

Όπως δήλωσε ο προεδρεύων Γιάννης Στουρνάρας, θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με το Ευρωκοινοβούλιο για τον ενιαίο μηχανισμό διάλυσης τραπεζών (SRM) μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του οργάνου για τις ευρωεκλογές.