Δεσμεύτηκε ο ΥΠΟΙΚ για επίλυση θεμάτων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Υποσχέθηκε «διορθωτική κίνηση» στο θέμα των δώρων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:29
20/10/2010
Δεσμεύτηκε ο ΥΠΟΙΚ για επίλυση θεμάτων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
loading

Για την επίλυση αιτημάτων της Εθνικής Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Το προεδρείο της ΕΟΤ έθεσε στον κ. Παπακωνσταντίνου οικονομικής φύσεως προβλήματα τα οποία είναι εξαιρετικά δυσβάσταχτα για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η ΕΟΤ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να συνυπολογιστεί το κόστος της αναπηρίας στο κόστος της διαβίωσης και να ληφθούν προστατευτικά μέτρα για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των τυφλών.

Συγκεκριμένα, η ΕΟΤ ζήτησε την κατάργηση της περικοπής δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας στους τυφλούς συνταξιούχους, καθώς και την κατάργηση περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, εφόσον ο αριθμός των τυφλών που εργάζονται στους ανωτέρω τομείς δεν υπερβαίνει τα 200 άτομα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαπίστωσε το δίκαιο του αιτήματος της ΕΟΤ και δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει αντίστοιχη «διορθωτική κίνηση».

Επίσης ζήτησαν τη μη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων στις χορηγούμενες κοινωνικές παροχές, καθώς αυτές δίδονται για να ελαφρύνουν το κόστος που επιφέρουν στον άνθρωπο οι πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αναπηρία, και όχι για την επιβίωση αυτού και της οικογένειάς του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει