Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε για μία ακόμα φορά κατά μίας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι θα προκαλούσε περισσότερες ζημιές από οφέλη στην οικονομία της.

«Συμφωνούμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι το κόστος μιας αναδιάρθρωσης χρέους θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα οφέλη της», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, ο Αντζάι Τσόπρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας βρίσκεται σε καλό δρόμο, αν και, όπως είπε, χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ, στην έκθεση του ΔΝΤ για την «Περιφερειακή Οικονομική Προοπτική της Ευρώπης», που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο διεθνής οργανισμός διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις του για ύφεση 4% φέτος και 2,6% το 2011.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, εκτιμά ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 4,6% και θα υποχωρήσει το 2011 στο 2,2%.

Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς μίμηση, καθώς, όπως αναφέρεται στην έκθεση, «πρόσφατα ψήφισε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απελευθέρωση των επαγγελματικών υπηρεσιών και να άρει τους κανονιστικούς φραγμούς στον τομέα του τουρισμού και της λιανικής πώλησης».