Κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, κάθε ιταλική οικογένεια θα ξοδέψει 340 ευρώ κατά μέσον όρο, για να κάνει αγορές σύμφωνα με προβλέψεις που δημοσιοποίησε σήμερα η εμπορική ένωση Confcommercio.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την 4η Ιανουαρίου σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας, με μοναδική εξαίρεση της νότιες περιφέρειες της Νάπολης και της Ποτέντσα, όπου οι πρώτες εκπτώσεις του 2014 θα αρχίσουν νωρίτερα, την Πέμπτη (2α Ιανουαρίου).

«Τα εισοδήματα των Ιταλών έχουν πέσει στα επίπεδα του 1986, το 66% των συμπατριωτών μας δεν ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», σχολιάζει ο Ρενάτο Μπόργκι, αντιπρόεδρος της Confcommercio.

Κάθε Ιταλός αναμένεται να ξοδέψει 148 ευρώ ενώ σε σύνολο 25,8 εκατομμυρίων οικογενειών, 16 εκατομμύρια αναμένεται να αγοράσουν χειμερινά ρούχα μόνο τις ημέρες των εκπτώσεων.

«Παρά το όλο αρνητικό κλίμα, η αρχή του νέου έτους ελπίζουμε να σηματοδοτήσει και μια αλλαγή του όλου κλίματος, με βαθμιαία επιστροφή των ιταλών στην κατανάλωση και με έμφαση τόσο στην ποιότητα όσο και σε πραγματικά συμφέρουσες τιμές», τονίζει, τέλος, ο Ρενάτο Μπόργκι.