Οι ελληνικές τράπεζες έχουν διανύσει πολύ δρόμο σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, επισήμανε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Visa Europe, Nicolas Huss, που επισκέφθηκε την Αθήνα για να συναντηθεί με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών και να παρακολουθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Visa Hellas που θέτει τις προτεραιότητες για την τοπική αγορά για το επόμενο έτος.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η Visa Europe στηρίζει την προσπάθεια των τραπεζών στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στις νέες ευκαιρίες και προοπτικές που δημιουργούνται στον χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσω της ανάπτυξης και ευρύτερης διάθεσης καινοτόμων τεχνολογιών. «Και καθώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το εμπορικό μοντέλο και τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες επικοινωνούν, ερευνούν και αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο νέο οικοσύστημα φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το φυσικό με το ψηφιακό περιβάλλον. Η υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε κάθε μικρή ή μεγάλη συναλλαγή των καταναλωτών, αλλά και του δημόσιου τομέα, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην προσπάθεια του περιορισμού της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής και συνεπώς της αύξησης των δημοσίων εσόδων», τόνισε ο Nicolas Huss.

Ο Nicolas Huss ορίστηκε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Visa Europe τον Οκτώβριο του 2013 και έχει θέσει ως προτεραιότητα την προσωπική γνωριμία του με τις τράπεζες- μέλη της Visa Europe στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η Ελλάδα αποτέλεσε έναν από τους πρώτους σταθμούς του, γεγονός που πιστοποιεί τη σημασία που δίνει η Visa Europe στην παρουσία της στην ελληνική αγορά.