Σενάρια χρεοκοπίας της αμερικανικής οικονομίας καταρτίζουν βρετανικές τράπεζες, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι τελικά δε θα συμφωνήσουν ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και οι Ρεπουμπλικανοί έως τις 17 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα, παρότι θεωρείται πιθανότερο να υπάρξει τελικά συμφωνία, κάποιοι φόβοι παραμένουν και οι μεγάλες τράπεζες του Σίτι θέλουν να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτατα στελέχη των τραπεζών έχουν συναντηθεί με στελέχη της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Τράπεζας της Αγγλίας για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις που θα έχουν στις δραστηριότητες τους πιθανές αναταραχές στην αγορά αμερικανικών ομολόγων.

Παρότι εκπρόσωπος της αρχής αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, κάποια στελέχη τραπεζών δήλωσαν πως στο πλαίσιο της αντιμετώπισης πιθανού προβλήματος, οι τράπεζες συγκεντρώνουν ρευστότητα και αποφεύγουν αμερικανικά ομόλογα που ωριμάζουν τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο, λέει η Wall Street Journal, συνεχίζει να είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία Ρεπουμπλικανών – Δημοκρατών για την αύξηση του ορίου δανεισμού ώστε να αποτραπεί μία κρίση με ολέθριες συνέπειες για την αμερικανική οικονομία.