Οικονομικό χτύπημα των ΗΠΑ σε Κούβα: Περιορίζει τις πτήσεις τσάρτερ

Στο στόχαστρο ο τουρισμός


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:40
10/01/2020
Οικονομικό χτύπημα των ΗΠΑ σε Κούβα: Περιορίζει τις πτήσεις τσάρτερ
4
loading

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περιορίζει δραστικά τις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, προκειμένου να μειώσει τα έσοδα της Αβάνας από τον τουρισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι θα επιτρέπεται η εκτέλεση πτήσεων τσάρτερ μόνο για το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας και όχι για άλλες πόλεις του νησιού. Το μέτρο αυτό ισχύει από τις 25 Οκτωβρίου για τις εμπορικές πτήσεις.

«Σήμερα, κατόπιν αιτήματός μου, το υπουργείο Μεταφορών διέκοψε μέχρι νεωτέρας όλες τις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων προορισμών στην Κούβα, εκτός από το διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας». Θα μειωθεί όμως δραστικά ο αριθμός και αυτών των πτήσεων προς την κουβανική πρωτεύουσα.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να συμμορφωθούν με το νέο μέτρο.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, το μέτρο αυτό «θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα του κουβανικού καθεστώτος να επωφελείται από έσοδα τα οποία χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτεί την καταπίεση του κουβανικού λαού» αλλά και για να στηρίζει «τον δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα».

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε την πολιτική της προσέγγισης με την Κούβα που είχε υιοθετήσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και εδώ και μήνες ενισχύει το εμπάργκο σε βάρος της Αβάνας, που ισχύει από το 1962.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Unexpected Opponent

  Aναγνωστες και αναγνώστριες οι Aμερικανοι g a n g s t e r s ομιλούν περί καταπιεσεως δύο λαών της Λατινικής Aμερικης και τίθεται το ερώτημα : O Batista , O Somoza , O Barientos , O Pinochet , T ι ήταν ? Aμερικανοι g a n g s t e r s , O Castro και O Che Guevara είναι Z Ω N T A N O I στις ψ υ χ ε ς των A γ ω ν ι σ τ ω ν της Δ ι κ α ι ο σ υ ν η ς και της E λ ε υ θ ε ρ ι α ς οι οποίοι δ ε θ' αργήσουν να σας π ε τ α ξ ο υ ν δια π α ν τ ο ς στο σ κ ο υ π ι δ ο τ ε ν ε κ ε της Iστοριας , ε κ ε ι O π ο υ A ν η κ ε τ ε .

 2. avatar Pompeo

  να περιοριστει ακόμη περισσότερο η δυνατότητα του κουβανικού καθεστώτος να ωφελείται από έσοδα τα οποία χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτεί τη καταπίεση του κουβανικού λαου αλλά και για τη στήριξη Μαδούρο

 3. avatar Καποια στιγμή

  Ολα αυτά που κάνουν οι Αμερικάνοι θα γυρίσουν εναντίον τους.
  Και θα ειναι πολύ αργά για αυτούς.

 4. avatar Kritongr

  Τι τραβάει ο Κόσμος με τον παλαβό,..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει