Με εκπροσώπους της Nomura και έξι ακόμη μεγάλων επενδυτικών ταμείων από την Ιαπωνία που βρίσκονται στη χώρα μας, θα συναντηθεί την Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Η αυριανή συνάντηση αποτελεί συνέχεια των επαφών που έχει ο υφυπουργός με ξένους επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό είχε συνάντηση με στελέχη της UBS και το απόγευμα της Πέμπτης με τον αντιπρόεδρο της Huawei Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης κ. Jeffrey Zhou Jun και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Huawei Technologies SA κ. Tonny Bao.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Huawei επιβεβαίωσαν την πρόθεση υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί την περασμένη άνοιξη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην Κίνα. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στο λιμάνι του Πειραιά, προμήθεια από την ελληνική αγορά υπηρεσιών και προϊόντων αξίας 100 εκατ. ευρώ ετησίως σε ορίζοντα πενταετίας (συνολικά 500 εκατ. ευρώ), ενώ επιπλέον όπως έχει ανακοινώσει η Huawei είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί και με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και να παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επένδυση της Huawei θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2014.