Θετικές εξελίξεις στην οικονομία διαπιστώνει η Eurobank

«Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
4:38
12/09/2013
Θετικές εξελίξεις στην οικονομία διαπιστώνει η Eurobank
loading

Η μείωση του ΑΕΠ μόνο κατά -3,8% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2013 αποτέλεσε θετική έκπληξη και αποδίδεται στις θετικές εξελίξεις στον εξωτερικό τομέα της οικονομίας, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Οι αναλυτές αναφέρουν επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αναγκαίο να ολοκληρώσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και συνεπώς να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν το 2013 να είναι η τελευταία χρονιά με αρνητικό πρόσημο στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.

Αναφορικά με την επιστροφή των φόρων εκτιμούν ότι η πρακτική αναβολής επιστροφής φόρων μόνο προσωρινά οφέλη έχει. Οι μειωμένες επιστροφές φόρων τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους απλά αυξάνουν το ποσό που πρέπει να επιστραφεί τους υπόλοιπους μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρυνθούν με τα ποσά των εκκρεμών επιστροφών φόρων οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2013, εκτιμούν οι αναλυτές της Eurobank.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει