Δικηγόροι αντιδρούν στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας

«Eπιβάλλεται να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους για να μπορέσουν να σταθούν στο επάγγελμα»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
19:25
12/11/2019
Δικηγόροι αντιδρούν στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας
4
loading

Δέκα δικηγόροι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών με κοινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας, ενώ θεωρούν επιβεβλημένο να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους.

Κατ΄ αρχάς, οι δέκα αναφέρουν ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έκρινε αντισυνταγματική τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα, αλλά την επιβολή δυσανάλογα υψηλών συντελεστών, κατά συνέπεια αναφέρουν «δεν γίνεται ο δικηγόρος να καταβάλλει 20% (ήδη 13,33%) για την κύρια ασφάλιση, τη στιγμή που ο μισθωτός καταβάλλει μόλις 6% και δηλώνουν «κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας», γιατί οι δικηγόροι με «περισσότερα έτη δεν έχουν οπωσδήποτε υψηλότερα εισοδήματα, ώστε να πληρώνουν υψηλότερες εισφορές».

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «επιβάλλεται να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους, όπως ίσχυε και παλαιότερα, για να μπορέσουν να σταθούν στο επάγγελμα» και προσθέτουν ότι «οι ασκούμενοι δικηγόροι πρέπει να απαλλαγούν συνολικά από την υποχρεωτική ασφάλιση, μέχρι να επανακατοχυρωθεί η ελάχιστη αμοιβή τους», γιατί «κανείς δεν γίνεται να πληρώνει εισφορές, αν συγχρόνως δεν αμείβεται ανάλογα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ορθή συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ σημαίνει μείωση των συντελεστών για τους δικηγόρους (ή αύξηση των συντελεστών για τους μισθωτούς ή μια ενδιάμεση λύση), ώστε να πάψει η άνιση, δυσμενής μεταχείρισή τους έναντι των μισθωτών και δεν «σημαίνει μετακύλιση του βάρους στο 80-90% των συναδέλφων με τα χαμηλότερα εισοδήματα».

Οι δέκα υπογράφοντες την ανακοίνωση δικηγόροι είναι:

 1. ΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, Γενική Γραμματέας ΕΑΝΔΑ
 2. ΑΔΑΜ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Δικηγόρος Αθηνών
 3. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιπρόεδρος ΕΑΝΔΑ
 4. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Δικηγόρος Αθηνών, π. Πρόεδρος ΕΑΝΔΑ
 5. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, Σύμβουλος ΔΣΑ
 6. ΚΑΤΑΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΡΙΝΟΣ, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΕΑΝΔΑ
 7. ΜΑΝΤΖΟΥΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Σύμβουλος ΔΣΑ, π. Πρόεδρος ΕΑΝΔΑ
 8. ΜΠΑΤΗΣ ΒΕΝΙΑΜΙΝ, αν. Σύμβουλος ΔΣΑ, π. Αντιπρόεδρος ΕΑΝΔΑ
 9. ΠΑΝΑΓΑΡΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ, Δικηγόρος Αθηνών και
 10. ΣΑΚΕΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, Δικηγόρος Αθηνών
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar sakkap

  Για τα λεφτά από τα δαγκώματα που ρίχνουν σε ανθρώπους, για τα μαύρα που παίρνουν, για τις συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι με ασφαλιστικές καμία κουβέντα έτσι; Όταν δεν έχετε τα κάκαλα για να κάνετε ρεπορτάζ, μην βγάζετε πράγματα που ερεθίζουν τον κόσμο, γιατί πολύ απλά ξέρει. Τα ζει στο πετσί του. Η λέξη δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο.

 2. avatar 3 σχολια και κοπηκαν και τα τρια

  γιατι???????

 3. avatar αποψε επεσε πολλη

  λογοκρισια........γιατι τοσο κοψιμο??????θιξαμε τους δικηγορους σας?????ποιος εκοψε ποτε αποδειξη???ολοι ειναι ζαπλουτοι αλλα φτωχαδακια στην εφορεια.....εμεις θα σας πληρωνομε μια ζωη?????

 4. avatar ποτε δωσατε αποδειξη για να πληρωσετε εφορεια????

  ποτε μα ποτε......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει