Την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα ύψους 4 δισ. ευρώ ενέκριναν σήμερα τα υπουργεία Οικονομικών της ευρωζώνης. Η εκταμίευση θα γίνει μετά την οριστική και τυπική έγκριση από τα κράτη μέλη την Δευτέρα, δήλωσαν νωρίτερα αξιωματούχοι.

«Η έγκριση έχει πλέον δοθεί, οι διαδικασίες σε εθνικό επίπεδο θα έχουν οριστικοποιηθεί ως την Δευτέρα το μεσημέρι», είπε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα ενέκρινε την Πέμπτη το τελευταίο νομοσχέδιο-προαπαιτούμενο από τους διεθνείς πιστωτές της για την αποδέσμευση 5,8 δισ. ευρώ του δανείου, όπως δήλωσαν στελέχη των εθνικών κεντρικών τραπεζών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση σε μια τηλεδιάσκεψη στις 11:30 σήμερα, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Γερμανία αυτή την εβδομάδα ανέβαλε την έγκριση της εκταμίευσης ως την επόμενη Δευτέρα για να διασφαλιστεί ώστε εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα, όμως αξιωματούχοι είπαν πως πλέον η γερμανική έγκριση αποτελεί απλώς τυπική διαδικασία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.