Η παροχή πιστώσεων αποτελεί βασικό πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις στις χώρες της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα η αδυναμία δανειοδότησης να πλήττει την ανάπτυξη, τόνισε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος του συνεδρίου για τις «Προοπτικές της Απασχόλησης των Νέων στην Ευρώπη» που διοργάνωσε στο Βερολίνο με την συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων – μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς – και των υπουργών Εργασίας των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

«Σε κάποιες χώρες η παροχή πιστώσεων για τις επιχειρήσεις είτε είναι κακή είτε δεν λειτουργεί καθόλου. Αυτό είναι κακό για την ανάπτυξη», δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το συνέδριο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δεσμεύθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν το εμπόδιο των πιστώσεων μέσω δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ή με χρήματα από τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία. «Ο απώτερος στόχος όλων των προσπαθειών μας είναι η απασχόληση. Ο πραγματικός στόχος είναι να βρούμε δουλειά στον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.