Οι ιαπωνικές τράπεζες απέφυγαν την κρίση λόγω… αγγλικών

«Χαμένοι στη μετάφραση» οι τραπεζίτες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:16
28/06/2013
Οι ιαπωνικές τράπεζες απέφυγαν την κρίση λόγω… αγγλικών
3
loading

Οι ιαπωνικές τράπεζες βγήκαν σχετικά αλώβητες από την κρίση του 2008, απλούστατα επειδή οι επικεφαλής τους... δεν μιλούσαν αγγλικά. Την εξήγηση αυτή έδωσε σήμερα ο ίδιος ο νυν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Τάρο Άσο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ιάπωνες τραπεζίτες ήταν κατά κάποιο τρόπο «χαμένοι στη μετάφραση» και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία και προϊόντα που οδήγησαν το παγκόσμιο σύστημα στην καταστροφή μετά την κατάρρευση της τράπεζας Lehman Brothers.

«Πολλοί άνθρωποι παγιδεύθηκαν από τα ύποπτα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα περιβόητα subprimes (τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου). Οι ιαπωνικές τράπεζες δεν έπεσαν με τα μούτρα πάνω τους, όπως οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι διοικητές των ιαπωνικών τραπεζών μόλις που καταλάβαιναν την αγγλική, αυτός είναι ο λόγος που δεν αγόρασαν», υποστήριξε ο Τάρο Άσο μιλώντας σ' ένα συμπόσιο στο Τόκιο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Asgard

    ναι καλά που δεν χτυπήθηκαν.. για να μας πούνε γτ πριν δύο μήνες ρίξανε το νόμισμα τους? μήπως επειδή ψάχνουν τρόπο να καλύψουν κανα elleima τύπου δημοσιονομικού μετά την καταιγίδα της φουκόσημα και των χρεών τους στους αμερικανούς? λέω εγώ τώρα..

  2. avatar spyros

    δεν ηξεραν αγγλικα.. ασε ρε..

  3. avatar Karkan

    εδω παει το \" οσα λιγοτερα ξερεις, τοσο το καλυτερο\"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει