«Μέχρι τώρα το λάδι ήταν σε μικρές συσκευασίες, οι Κινέζοι το θεωρούσαν σαν φάρμακο και σιγά-σιγά θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερες συσκευασίες για να το συνηθίσει ο Κινέζος και να το έχει στην κουζίνα για να το χρησιμοποιεί σαν τρόφιμο γιατί είναι μαθημένοι με φυστικέλαιο.

Βέβαια άμα το μάθουν όλοι οι κινέζοι το λάδι το δικό μας και των άλλων χωρών που παράγουν δεν θα έφτανε για την Κίνα». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου κ. Κ. Γιαννίδης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι με αφορμή την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού.

Ο κ. Γιαννίδης αναφερόμενος στην εικόνα του κινέζου πρωθυπουργού σημείωσε ότι «ήτανε πάρα πολύ συμπαθής, προσιτός και όχι μόνο τεχνοκράτης αν και πρωθυπουργός μιας από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αλλά και καλλιεργημένος. Είναι ένας πρωθυπουργός που εμένα τουλάχιστον μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και σταθερότητα».

Ερωτηθείς πότε ξεκίνησε η πρόθεση της Κίνας να προσεγγίσει την Ελλάδα υπενθύμισε ότι έχει ξεκινήσει να καλλιεργείται αυτό το πνεύμα εδώ και αρκετά χρόνια και όσο περνάει ο καιρός τόσο καθίσταται πιο συγκεκριμένο ενώ για το ενδιαφέρον των κινέζων για τα ελληνικά προϊόντα, ανέφερε ότι υπάρχει δραστηριότητα που αφορά στο ελληνικό κρασί και πρόσθεσε ότι «βεβαίως υπάρχουν και κάποια άλλα προϊόντα που όσο μπορέσουμε να τα εξάγουμε σε μεγαλύτερες ποσότητες τόσο θα είναι πολύ καλύτερο για την ελληνική οικονομία για το κλείσιμο της διαφοράς του εμπορικού ισοζυγίου…»

Για το μάρμαρο ανέφερε ότι «έχουν τόσο όγκο κατασκευών, καθώς αλλάζουν οι πόλεις από χρόνο σε χρόνο και δουλεύουν για την κατασκευή τους επί 24ωρου βάσεως με συνέπεια να χρειάζονται και μάρμαρο σε πολυτελείς κατασκευές».

Τέλος ο κ. Γιαννιδης σημείωσε ότι «η όλη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας έβαλε μέσα στις τηλεοράσεις των Κινέζων την Ελλάδα και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση».