Τη διαβεβαίωση πως οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώσουν φέτος τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με πέρσι έδωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σημείωσε ωστόσο πως υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που συνδέει τα τέλη με τους ρύπους. «Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε από τους πιο παλιούς και γερασμένους στόλους ΙΧ αυτοκινήτων» πρόσθεσε. «Αυτό που εξετάζουμε είναι κατά πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε την εισαγωγή καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και να δώσουμε κίνητρα στους Έλληνες σιγά σιγά» συμπλήρωσε αναφερόμενος σε μεταχειρισμένα νέας τεχνολογίας και τη μείωση της φορολογίας τους.

«Αν δεν κάνουμε κάτι, το 2021 εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας» εξήγησε.

Εντολή στις στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσουν στην έκδοση των νέων τελών κυκλοφορίας με βάση τις ισχύουσες διατάξεις είχε δώσει την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί ανατροπών στα τέλη.

Ωστόσο για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις στο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ειδικά για τα παλαιά μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. που επιβαρύνονται με υψηλά τέλη κυκλοφορίας αναμένεται τον επόμενο μήνα να συγκροτηθεί μια ειδική ομάδα εργασίας.