Η προτεινόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ θα πρέπει να καλύπτει όλους τους τομείς, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ερχόμενος σε αντίθεση με τη Γαλλία, η οποία θέλει να αφήσει έξω από τη συμφωνία αυτή τους τομείς της λεγόμενης πολιτιστικής βιομηχανίας.

«Για να συνειδητοποιήσουμε τα τεράστια οφέλη που αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να φέρει θα χρειαστεί φιλοδοξία και πολιτική βούληση. Αυτό σημαίνει ότι όλα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι, ακόμα και τα δύσκολα ζητήματα, χωρίς καμία εξαίρεση», σημείωσε ο Κάμερον.

Οι επόμενες πέντε εβδομάδες θα είναι «ζωτικής σημασίας» για τη συμφωνία αυτή, της οποίας οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα η διαδικασία να ξεκινήσει εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της G8 (17η και 18η Ιουνίου στη Βόρεια Ιρλανδία). Οι επόμενες πέντε εβδομάδες είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Κάμερον στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.