Το γεγονός ότι η γραφειοκρατία στην Ελλάδα δεν εξαιρεί ούτε τον εμίρη του Κατάρ σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, με αφορμή την αγορά έξι νησιών στο Ιόνιο, μετά από 18 μήνες «βυζαντινής» γραφειοκρατίας.

«Ο… μνηστήρας είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Η τοποθεσία συμβαίνει να βρίσκεται στην φτωχότερη χώρα της ευρωζώνης. Όμως, οι οικονομικές συνθήκες επέτρεψαν στον εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, να ρίξει 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε έξι νησιά του Ιονίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με Guardian, «τη συμφωνία χαιρέτισε τόσο η Ελλάδα, το πιο χρεοκοπημένο κράτος της Δύσης αλλά και η Ντόχα», αφού χρειάστηκαν 18 «βασανιστικοί» μήνες για να ολοκληρωθεί η αγορά.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο δήμαρχος της Ιθάκης, Γιάννης Κασιάνος, επισημαίνει: «Η Ελλάδα είναι τέτοιο μέρος. Ακόμη και όταν αγοράζεις ένα νησί, ακόμη και αν είσαι ο εμίρης του Κατάρ, η γραφειοκρατία θα σου πάρει ενάμιση χρόνο».

«Τα νησιά, γνωστά ως Εχινάδες, τράβηξαν την προσοχή του μονάρχη όταν έκανε κρουαζιέρα με το σούπερ-γιοτ του στα τιρκουάζ νερά ανοιχτά της Ιθάκης. Αυτό ήταν πριν από τέσσερα καλοκαίρια», σημειώνει η Guardian.

Προσθέτει δε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εμίρης ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην χώρα μας.