Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Το Ταμείο αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο στην Ελλάδα

«Η πίστωση αυτής της επιτυχίας πηγαίνει πρωταρχικός στην ελληνική κυβέρνηση και τις θυσίες του ελληνικού λαού»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:29
23/05/2019
Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Το Ταμείο αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο στην Ελλάδα
3
loading

«Το ΔΝΤ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της έκκλησης για ισχυρή ελάφρυνση του (ελληνικού) χρέους» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που λάμβανε χώρα μια έγκαιρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Όπως μάλιστα υπενθύμισε, το ΔΝΤ είχε εκφράσει δημόσια την στήριξη του και είχε επανειλημμένα αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από τις διάφορες εκθέσεις που έχει δημοσιοποιήσει.

«Δεν θέλω να αντιδικήσω με την ιστορία της ελληνικής κρίσης. Είχαμε πολύ επικοινωνία και ανάλυση του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων μεταπρογραμματικών εκθέσεων αξιολόγησης από το ανεξάρτητο γραφείο αξιολόγησης. Όλα αυτά τα δημοσιεύουμε και έχουν αγγίξει το ζήτημα του ελληνικού χρέους και άλλα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως το ΔΝΤ αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η πίστωση αυτής της επιτυχίας πηγαίνει πρωταρχικός στην ελληνική κυβέρνηση και τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ συνέβαλε σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

«Και φυσικά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, συνεχίζουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα, αν και δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα με το ΔΝΤ εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΔΝΤ προσπάθησε να καλύψει τα λάθη που έκανε στο ελληνικό πρόγραμμα μέσω της επικοινωνιακής του πολιτικής, ο κ. Ράις ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη παρατήρηση και υπενθύμισε πως όλα αυτά τα χρόνια το Ταμείο έχει επικοινωνήσει με διαφάνεια όλες τις πτυχές της στήριξης που παρείχε στην χώρα μας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ

    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΦΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙ ΜΙΖΑΔΩΡΟΙ Θ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ!!?

  2. avatar Από σφαλιάρα σε σφαλιάρα

    Αφιερωμένο εξαιρετικά στους επαγγελματίες καταστροφολόγους της Νέας Δημοκρατίας και τους βλάκες που ακόμα νομίζουν, ότι το Νομισματοκοπείο στο Χολαργό τυπώνει δραχμές!

  3. avatar ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ

    αυτα βλεπει λαι ο κοσμοςθα δωσει κσι δευτερη ευκαιρια στον τσιπρα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει