Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για τον προϋπολογισμό της επταετίας 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν αυτή την ώρα οι ευρωβουλευτές παρουσία του προέδρου της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Οι ευρωβουλευτές έχουν εξαπολύσει δριμεία επίθεση στους δύο αξιωματούχους για τον προϋπολογισμό λιτότητας.
Ο Ζοζέφ Ντολ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον χαρακτήρισε απαράδεκτο, τονίζοντας ότι αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή συνθήκη και πρόσθεσε ότι αυτό που κάνετε στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, το κάνετε τώρα και στην Ευρώπη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Ευρώπη πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει ρήτρα αναθεώρησης του προϋπολογισμού σε δύο με τρία χρόνια, καθώς, όπως είπε δε θα δεχτούμε προϋπολογισμό λιτότητας για τα επόμενα επτά χρόνια.

Ο Χάνες Σβόμποτα του Σοσιαλιστικού Κόμματος τόνισε ότι η Ευρώπη δε γίνεται πιο ανταγωνιστική με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ έβαλε και κατά της Βρετανίας λέγοντας ότι «καταλαβαίνω ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον μπορεί να μην έχει όραμα για την προκοπή της Ευρώπης. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εμείς οι υπόλοιποι ηγέτες να τον ακολουθούμε».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι.